Fiecare dintre noi a făcut sau face parte dintr-o familie sau dintr-o dinamică care se dorește a avea rol de familie.
Orice parinte vrea pentru copilul sau tot ce este mai bun. Insa, sunt lucruri pe care le face care ii saboteaza copilului viitorul luminos pe care il merita.
In zilele agitate pe care le traim, timpul petrecut cu familia tinde sa devina cat mai mic. Iar anii trec si te trezesti ca ai copiii mari si sa regreti ca nu ai stat mai mult timp alaturi de ei.
Abuzarea parintilor este ceva la care multi nici nu vor sa se gandeasca. Si, totusi, exista parinti care sunt abuzati de copiii lor.
La un moment dat, fiecare copil va auzi despre droguri. Ca părinte, responsabilitatea ta este să îl protejezi cât mai bine împotriva tentației de a le încerca.
Exista o categorie de copii despre care unii spun ca sunt “obraznici”. Altii le spun mai “finut” – nazdravani.
Depresia… Acea stare caracterizată de lipsă de vitalitate, de sens, de motivație, de dorință de a fi și de a face lucruri.
Consumul de droguri în rândul copiilor și adolescenților este o realitate dureroasă, dar care poate fi prevenită.
Atunci când vorbim de inteligența emoțională, ne referim în general la capacitatea unei persoane de a empatiza cu cei din jur și de a le influența emoțiile în sens constructiv.
Cu siguranta ai rostit aceste expresii fara sa iti treaca vreo secunda prin minte ca ii pot face rau. Iata si explicatiile.
Abuzul de droguri la adolescenți poate avea un impact major asupra vieții copilului tău. Află cum îl poți sprijini să facă alegeri sănătoase și să evite consumul de substanțe.
Ti se pare ca de fiecare data cand spui “NU” copilului tau incepe o lupta? Ti se pare frustrant ca nu accepta niciodata refuzul? Nu esti singurul parinte care se confrunta cu asta.
Iata cum sa comunici cu adolescentul. Gasesti mai jos 14 sfaturi utile pentru parinti.
Macar o data in viata oamenii isi doresc sa poata sa se intoarca in trecut, ca sa-si aduca versiunile mai tinere pe calea cea buna.
Bunăstarea noastră nu este ceva punctual sau ceva spre care ne putem îndrepta degetul pentru a putea puncta sursa ei.
Intr-o lume perfecta, adolescentele mele se intorc acasa de la scoala, se asaza in fotoliu si imi povestesc cum a fost ziua lor.
Te intrebi de ce sunt adolescentii lenesi, egoisti sau au mereu toane? Frances E. Jensen, autoarea unei carti despre mintea adolescentilor, ne invata cum sa gestionam aceste schimbari hormonale cu care se confrunta orice adolescent.
Într-un fel sau altul, aproape toți părinții se pot identifica cu următoarele situații: copilul nu ascultă, nu este interesat să facă ceea ce i se cere și, mai mult decât atât, se consideră „șeful” familiei.
Dimineața, graba e inevitabilă. Ghiozdanul e pregătit, micul dejun e pe masă, iar cel mic e gata de plecare. Dar stai puțin… pantofii?
Multi copii – in special baieti – sunt hiperactivi. Par a avea un izvor nesecat de energie pe care si-o pot consuma numai miscandu-se, sarind si vorbind intr-una. Pe scurt, te fac sa iti pierzi rabdarea si chiar te scot din minti. Suna familiar?