Nu e un secret ca juniorii sunt mai mult cu gandul la joaca. De aceea, e responsabilitatea ta sa il inveti despre igiena corporala a copilului.
Ai observat ca atunci cand este nervos, copilul tau loveste sau musca? Nu iti face griji!
Copilul tau este mai ceva ca iepurasul din reclama la bateriile care dureaza, si dureaza, si dureaza? Esti la limita rabdarii si nu stii cum sa-i distragi atentia pentru a sta si el linistit trei secunde ca sa iti tragi sufletul?
Indiferent cate carti ai citit ca sa te pui in tema cu tot e inseamna ingrijirea bebelusului, intotdeauna vor exista surprize. Cu atat mai mult daca esti la primul copil si experienta de a fi mamica e complet noua pentru tine.
Suntem din ce in ce mai presati de timp si de cele mai multe ori trebuie sa facem compromisuri. Acestea sunt facute in detrimentul timpului petrecut cu cei mici iar efectul este vizibil in dezvoltarea lor ulterioara.
Fiecare dintre noi a făcut sau face parte dintr-o familie sau dintr-o dinamică care se dorește a avea rol de familie.
Te-ai gandit vreodata ca un conflict pe care il ai cu copilul tau poate face mai mult rau decat bine?
Atunci când ești părinte, îți dorești să petreci cât mai mult timp alături de copil. Astfel de momente sunt prețioase și duc la crearea unor amintiri speciale pentru amândoi.
Orice situatie de viata poate fi traita si depasita cu bine daca iti folosesti mai multe aspecte ale inteligentei. Un copil devine inteligent prin modelarea si grija zilnica a parintilor sai.
Un numar tot mai mare de copii prescolari si scolari mici din ziua de azi manifesta mult mai des comportamente agresive, opozitioniste si provocatoare fata de adultii semnificativi din viata lor, in special fata de parinti, in comparatie cu generatiile trecute.
Orice parinte vrea pentru copilul sau tot ce este mai bun. Insa, sunt lucruri pe care le face care ii saboteaza copilului viitorul luminos pe care il merita.
In zilele agitate pe care le traim, timpul petrecut cu familia tinde sa devina cat mai mic. Iar anii trec si te trezesti ca ai copiii mari si sa regreti ca nu ai stat mai mult timp alaturi de ei.
Nu e parinte in ziua de azi sa nu se fi confruntat cu o criza de isterie a copilului in magazin, in parc sau in vizita, cand i s-a spus un NU hotarat.
15 intrebari despre mama si cele mai emotionante raspunsuri – Sfatulparintilor.ro. Intrebarile pe care ti le pune un copil te lasa de multe ori cu cura cascata.
Copilul tau nu mai este bebelus si nu mai sta cuminte in carucior. Acum doreste sa iasa cat mai mult afara, sa se bucure de soare, de jocurile noi si sa exploreze natura.
Copilul minor poate calatori in strainatate numai insotit, cu acordul parintilor sau al reprezentantului legal.
Educatia copiilor este unul dintre cele mai sensibile capitole ale muncii de parinte. Iar unele dintre metodele alese nu sunt cele mai potrivite pentru copilul tau.
Iata cateva tehnici pe care le poti folosi in educatia copilului ca sa imbunatatesti comunicarea cu el.
Cu totii stim aceste lucruri si cu toate astea mai sunt parinti care, obisnuiti cu acest sistem de educatie, continua sa faca acelasi lucru cu copiii lor.
Kenny Toh, fondatorul Institute of Advanced Parentology, a cautat raspunsul la intrebarea “De ce isi lovesc parintii iubitori copiii?”. El si-a dedicat intreaga activitate descoperirii raspunsului la aceasta intrebare si se pare ca l-a gasit.
Sa fii mama este o slujba foarte solicitanta. Trebuie sa mentii casa in ordine, sa trezesti copiii, sa le da de mancare, sa te ocupi de treburile casnice, de job, de sot.