Burnout-ul parental a devenit una dintre cele mai frecvente forme de epuizare psihică în România anului 2025.
Într-o lume în care ecranele se strecoară în fiecare colț al casei și al minții noastre, ideea de „detox digital” a devenit mai mult decât un moft: e o necesitate.
Inflația crește, prețurile se schimbă de la o lună la alta, iar sistemul fiscal e tot mai imprevizibil. În acest context economic instabil, una dintre cele mai valoroase lecții pe care le poți oferi copilului tău este: cum să gestioneze banii cu cap.
Într-o lume tot mai agitată, inteligența emoțională devine una dintre cele mai importante abilități pe care le putem cultiva la copii.
Când vine vorba despre sănătatea microbiomului, majoritatea oamenilor se concentrează pe alimentele care ajută trilioanele de bacterii benefice din intestin să prospere.
Dezvoltarea autonomiei la copii este un proces care începe devreme, se construiește pas cu pas și este esențial pentru formarea unui adult încrezător, responsabil și capabil să ia decizii.
Organizația Salvați Copiii lansează un instrument neobișnuit de conștientizare: Alex, un agent AI care se comportă ca un copil de 10 ani victimă a bullyingului.
Oricărui copil i se poate întâmpla, fie că aleargă pe terenul de sport sau se joacă acasă: un accident, o durere bruscă, un dinte spart sau chiar pierderea unui dinte permanent.
O echipă din România și Finlanda lucrează împreună pentru a crea o aplicație mobilă educațională, gratuită, care să le arate părinților cum pot face experimente științifice simple, acasă, folosind lucruri pe care deja le au în gospodărie.
Într-o lume tot mai digitalizată, părinții moderni se lovesc de o întrebare nouă: poate Inteligența Artificială să contribuie pozitiv la educația copilului meu?
Sa o recunoastem, nu e parinte – cat de calm ar fi el – sa nu ajunga, la un moment dat, sa tipe la copilul lui. In definitiv, oameni suntem!
Părinții care îşi vor duce copiii în clasa pregătitoare sunt cei mai emoționați. Copilul începe şcoala și ar trebui să fie pregătit să înfrunte o nouă etapă a vieţii lui, să facă faţă unor noi provocări sociale.
Nas infundat. Perioada aceasta este propice imbolnavirilor. Dimineata este racoare, spre pranz se incalzeste, iar seara este din nou rece. Nici nu stii cum sa-ti imbraci copiii pentru a fi cat mai putin expusi.
Fiecare dintre noi a făcut sau face parte dintr-o familie sau dintr-o dinamică care se dorește a avea rol de familie.
Atunci când ești părinte, îți dorești să petreci cât mai mult timp alături de copil. Astfel de momente sunt prețioase și duc la crearea unor amintiri speciale pentru amândoi.
In zilele agitate pe care le traim, timpul petrecut cu familia tinde sa devina cat mai mic. Iar anii trec si te trezesti ca ai copiii mari si sa regreti ca nu ai stat mai mult timp alaturi de ei.
Iata cateva tehnici pe care le poti folosi in educatia copilului ca sa imbunatatesti comunicarea cu el.
Exista o categorie de copii despre care unii spun ca sunt “obraznici”. Altii le spun mai “finut” – nazdravani.
Consumul de droguri în rândul copiilor și adolescenților este o realitate dureroasă, dar care poate fi prevenită.
Atunci când vorbim de inteligența emoțională, ne referim în general la capacitatea unei persoane de a empatiza cu cei din jur și de a le influența emoțiile în sens constructiv.